Konaković u posjeti Istanbulu: Cijelom svijetu ste dali lekciju iz demokratije

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je u pratnji delegacije posjetio gradonačelnika Istanbula Kadira Topbasa te mu tom prilikom izrazio saučešće zbog žrtava tokom pružanja otpora pokušaju državnog udara terorističke organizacije FETO.
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Konaković i Topbas su posjetili mjesto sa fotografijama i imenima poginulih tokom pokušaja državnog udara gdje su pritom položili cvijeće.

Konaković je tokom posjete istakao kako je sa zabrinutošću pratio dešavanja u noći pokušaja puča.

– Ovdje se nalazimo kako bismo odali počast braći koju smo izgubili, a koja je svojim postupcima cijelom svijetu pokazala kako se srčano brani Vlada i vlast izabrana demokratskim putem. Također, ovdje se nalazimo kako bismo poslali jasnu i snažnu poruku u ime svih građana Kantona Sarajevo i BiH. Sa zabrinutošću smo pratili dešavanja tokom ovog izdajničkog pokušaja u Turskoj. Zabrinutost se već narednog dana pretvorila u veoma snažan ponos. Osjećao sam se veoma ponosno zato što su lideri i narod Turske još jednom pokazali cijelom svijetu svoju snagu. Još jednom vam želimo čestitati na stavu u vezi s lekcijom iz demokratije koju ste dali cijelom svijetu – kazao je Konaković.

Topbas se tokom susreta zahvalio premijeru Kantona Sarajevo na upriličenoj posjeti kao i cijelom narodu BiH, javlja Anadolija.

– Događaj koji se desi u bilo kojoj zemlji utječe na cijeli svijet. Da su ovi izdajnici uspjeli u svome naumu, u svijetu su se mogli pojaviti mnogi problemi i nedaće. Dobro je da je naš narod odmah odgovorio na poziv predsjednika Turske i snagom vjere i iskrenih srca izašli na ulice. Cijelom svijetu su poručili da se protiv volje naroda i građana ništa ne može uraditi. Naš narod je umio stati pred tenkove i avione. Platili smo cijenu, ali ovi izdajnici nisu uspjeli ostvariti svoje ciljeve – kazao je Topbas.

Na kraju je istakao kako se, nakon posljednjih događaja u Turskoj, više nigdje u svijetu pučisti neće usuditi da zanemare snagu i volju naroda.

(Bportal.ba)




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>