Kompletna reprezentacija stala uz Jusufovića: Zlatni bh. odbojkaši imaju poruku za načelnika Delića

Zbog otkaza koji je član reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Ermin Jusufović dobio u Sportskom savezu Lukavac, danas su se oglasili njegovi saigrači.
sjedeca-odbojka

-Zaprepašteni smo informacijom da je član naše reprezentacije Ermin Jusufović dobio otkaz u Sportskom savezu Lukavac, i to pod pritiskom aktuelnog načelnika Edina Delića. Pogotovo smo zaprepašteni “razlozima“ i načinom na koji je to urađeno, navodi se u saopćenju Saveza sjedeće odbojke, koje su potpisali svi reprezentativci.

- Smatramo da je nedopustivo da se na ovakav način tretira član najtrofejnije reprezentacije BiH u njenoj povijesti. Ermin Jusufović je zajedno s nama, ostalim reprezentativcima, ponosno predstavljao svoju državu, mnogo puta učinio sretnim svakog istinskog bh. patriotu i nije zaslužio da ga se tretira na ovakav način. Umjesto da načelnik Lukavca bude ponosan što je jedan takav čovjek njegov sugrađanin, on se očito potrudio da mu oteža život, udarajući na njegovu egzistenciju i plaću od 800, 00 KM. Pitamo načelnika Delića – kako bi pomogao nekome ko je trofejni sportista, paraolimpijac, magistar sporta, umjesto što mu odmaže? - navodi se u saopćenju.

Ističu da su posebno zgroženi “opravdanjem“ načelnika Delića da je Jusufović politički angažiran!?

-Jesmo li to mi, članovi zlatne reprezentacije dobri samo dok se borimo na parketu? Znači li to da nemamo pravo da radimo bilo šta drugo, pa i da se bavimo politikom? Ili da nemamo posao? To što je načelnik Lukavca nečiji politički neistomišljenik, ne daje mu za pravo da koristi svoju poziciju i na ovakav način se obračunava sa časnim ljudima kakav je naš Ermin!", kaže se u saopćenju.

Od Sportskog saveza Lukavca traže da ne podliježe pritiscima i ucjenama općinskog moćnika te da još jednom razmotre svoju odluku.

- Načelniku Deliću možemo reći samo jedno: „Stidite se!“, stoji u saopćenju kojeg potpisuju članovi najtrofejnije reprezentacije Bosne i Hercegovine: Asim Medić, Dževad Hamzić, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Sabahudin Delalić, Armin Šehić, Adnan Manko, Benis Kadrić, Mirzet Duran, Adnan Kešmer i Nizam Čančar.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>