BiH Slider Vijesti

Komisija traži pojašnjenja: Hoće li država dati novac da Marković plati sumporni bazen?

U dopisu Zajedničkoj komisiji za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine navodi i da jedini način da tretira ovaj problem je da, kako joj je preporučio fizijatar, ode na intenzivan balneofizikalni tretman u NH Banja Koviljača u Srbiji, objavio je jučer Žurnal.

Nakon što joj je Fond zdravstvenog osiguranja RS-a odbio ovaj zahtjev, sada traži da joj država BiH plati odlazak na banjsko liječenje u Srbiju. Odluka je na komisiji, a Marković se u zahtjevu za finansiranje njenog banjskog liječenja pozvala na Odluku o načinu i postupku ostvarivanja prava na nadoknadu u slučaju bolesti, član 3. koji navodi sljedeće.

1000_1524560152clan-3 (1)

Kako je za Faktor pojasnio državni parlamentarac Momčilo Novaković, član Zajedničke komisije za administrativne poslove, zahtjev Marković je vraćen nadležnoj instituciji (CBR centar Bijeljina, op. a.) koja je izdala nalaz i mišljenje. Zatraženo je da se potvrdi da li nalazi Marković ispunjavaju uvjete da budu podvedeni pod član 3. Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava na nadoknadu u slučaju bolesti.

Dok se čeka ovo mišljenje, provjerili smo cijene balneofizikalnog tretmana u NH Banja Koviljača. U ovoj ustanovi nam je pojašnjeno da se radi o tretmanima blatom i sumpornom vodom.

Jedna terapija blatom košta 1.200 dinara, odnosno 20 KM dok sumporni bazen košta oko 10 KM. Smještaj u Banji Koviljači se kreće od 80 KM do 100 KM po danu boravka.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši