Izdvojeno Izdvojeno

Kome se smiju «lideri» BH. bloka: Državi ili Bošnjacima?

Desilo se i to. Tzv. BH. blok je donio odluku. Ako se odlukom, može nazvati popuštanje pred ucjenama, dokazanih boraca protiv države Bosne i Hercegovine iz Naše stranke i SDP-a.

Željko Komšić je dopustio da mu političku volju nametnu «opozicioni» politički paraziti, poput Saše Magazinovića, Damira Mašića i Peđe Kojovića. Iako misli da ih je zeznuo (jer im je dopustio da sami sebe pošalju u opoziciju), ujedno je «zeznuo» i građane i državu. Pred historijskom odgovornošću, u kriznim trenucima (na koje je najviše sam on ukazivao) ipak je popustio pritiscima antidržavnih elemenata. Faktički, stavio se u njihovu funkciju. Kako neko davno reče u sličnoj situaciji, Komšić je «P od političara».

Nermin Nikšić je pokazao da nije nikakav lider, jer nema elementarnu snagu da donese odluku. Pokazao se zapravo kao amorfna pojava, koja popušta pod pritiscima i «malih igrača». Kako bi se tek držao pod većim pritiscima? Možda je i bolje što je, ako već nema kičmu, ide u opoziciju.

Najveći krpelj je najmanji krpelj. To se pokazalo i ovaj put. «Naša stranka» je uspjela da učini ono što niko nije vjerovao da će uspjeti. Uspjeli su da uvedu i nametnu KOS-ovsku ideologiju, izjednačavanja Alije Izetbegovića i Radovana Karadžića, u bh. javni prostor. U tome su im zdušno pomogli ubačeni medijski elementi. Iako im niko nije vjerovao ni dosad, Bošnjaci im nikad to ne trebaju zaboraviti.

Bošnjaci znaju u koga se mogu jedino osloniti. Unatoč lijepim nadama, ipak se pokazalo i dokazalo da se Bošnjaci nemaju na koga osloniti, osim na sebe. Borba za Bosnu i Hercegovinu nije izgubljena. Njen presudni nastavak tek počinje. Unatoč gorčini, koja ostaje nakon (očekivane) izdaje – ostaje ipak jedna činjenica koja ohrabruje. Država i Bošnjaci ipak imaju silu, koja izdati ne zna. Patriotska ideja koja njeguje tradiciju Alije Izetbegovića i Armije RBiH, ostaju dostojno utočište.

Ovo stanje, u kojem se «ljevica» kukavički povlači, a njeni lideri čak se smiju (kome – državi ili Bošnjacima?) pokazuje pravo stanje. Bošnjacima ne trebaju više nikakvi eksperimenti, nikakve «ljevice» koje pokazuju da su spremne izdati u ključnom trenutku. Bošnjaci moraju postati svjesni da se mogu uzdati samo u sebe i u ono što im dušmani najviše napadaju: vjeru i ideju Alije Izetbegovića, piše Saff.

Podijeli na društvene mreže!