BiH Vijesti

Kolovozi mokri, odroni u usjecima i preko prijevoja

Kolovoz je pretežno mokar, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko prijevoja mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad – Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila saobraća se jednom trakom – naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik – Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad sedam tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik – Donji Vakuf – Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-5 Busovača – Kiseljak, M-17 Tarčin – Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača – Goražde, M-18 Semizovac – Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-5 ulaz u Ključ, M-18 Kladanj – Podpaklenik, M-4 Teslić – Karuše i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko -Gunja, saopćava BIHAMK.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!