Fudbal Fudbal Sport Sport

Ko je nesretnik koji jedini mora otpasti sa spiska za Ameriku (FOTO)

repka1-696x456

Rahimić je naglasio kako će odluka o konačnih 20 koji će ići u Ameriku biti poznata nakon treninga, ali i da su svi spremni za susrete protiv SAD-a i Meksika 28. i 31. januara u Los Angelesu i San Antoniju.

“„Jedan igrač nažalost neće biti među putnicima za Ameriku. Poslije treninga će se znati ko neće putovati na turneju u Ameriku na ove dvije utakmice. Nije bilo povreda, hvala Bogu, svi su zdravi, spremni i raspoloženi. Za svakog je ovo velika stvar, poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine i sigurno da će ove dvije utakmice pokazati kvalitet koji oni sigurno imaju i nadam se da ćemo i u budućnosti vidjeti mnoge od njih na okupljanju reprezentacije. Amerika će igrati kao i mi u nekom sastavu od igrača koji većinom igraju u američkoj ligi, tako da mislimo da će i Meksiko izaći s nekim kombinovanim sastavom i mislimo da će i oni probati mlađe igrače i igrače koji igraju vjerovatno više u njihovim ligama nego strance”, rekao je Rahimić.

repka2

O radu s novoizabranim selektorom, Robertom Prosinečkim, rekao je kako još uvijek traje upoznavanje s načinom rada, ali da se sigurno od Prosinečkog može mnogo naučiti.

“Još se upoznajemo, i načini i stil rada novog selektora i njegovih pomoćnika. Ima se mnogo toga naučiti i ipak Robert Prosinečki je bio igračka legenda i sigurno da se od njega može mnogo toga naučiti, radio je i u mnogim klubovima i reprezentacijama, i sigurno da je i za mene ovo veliki plus i da imam puno toga da naučim od njega”, izjavio je Rahimić.

rahima

Na pitanje novinara o planu pred susrete sa SAD-om i Meksikom, Rahimić je rekao kako će sutra ujutro održati još jedan trening nakon čega slijede letovi za Istanbul i SAD.

“Plan je da održimo danas trening i sutra u 11 sati i poslije toga idemo na aerodrom, letimo za Istanbul i za Ameriku. Imamo do utakmice mislim dva treninga i utakmicu. Neće se nešto posebno mijenjati. Ti igrači koji idu nadam se da će svi biti zdravi i nadam se da će svi koji su tu ići za Ameriku”, rekao je Rahimić.

Novi stručni štab u sastavu Robert Prosinečki, Gordan Ciprić, Dragan Spasić, Elvir Rahimić i Kenan Hasagić zvanično je predstavljen jučer na konferenciji za medije u Zenici, a selektor Prosinečki rekao je tom prilikom kako će se za svaku utakmicu maksimalno pripremati

(Bportal.ba/Fokus/AA)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši