Tuzlanski kanton Tuzlanski kanton

Klub vijećnika SDA Tuzla: Stanovnici prigradskih mjesnih zajednica su za gradsku vlast građani drugog reda

Vijećnici SDA u Gradskom vijeću Tuzla i članovi Povjereništva GO SDA Tuzla obišli su proteklih dana prigradske mjesne zajednice Mramor, Gornju Tuzlu i Husino, odnosno Cerik, gdje su održali sastanke sa mještanima.

Tema sastanaka bila je komunalna problematika.

„Obilaskom ovih naselja i u razgovoru s građanima, uvidjeli smo da je tu i dalje veoma loša komunalna infrastruktura i da je slabo ulaganje Grada u ove prigradske mjesne zajednice. Ti ljudi su praktično za naše vlastodršce građani drugog reda. Budžet Grada Tuzle ne odražava stvarne potrebe, mi kao vijećnici konstantno na to upozoravamo. Prigradske mjesne zajednice nažalost još uvijek nemaju ravnopravan status sa gradskim kada je riječ o uređenju, mada problema ima i u samom gradu“ – ističe predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla Mirza Tupajić.

Na poziv građana, vijećnici su također obišli i mjesnu zajednicu Ši Selo, naselje Vršani.

„Put u Vršanima je veoma oštećen. Sramotno je da su ovakvi uslovi u mjesnoj zajednici koja je tako blizu gradske jezgre. Osim nesređene putne infrastrukture, ovdje je veliki problem vodosnabdijevanje i kanalizacija, kao uostalom i u još šest tuzlanskih mjesnih zajednica“ – kaže Tupajić.

Vijećnici SDA će u narednom periodu obići sve mjesne zajednice i razgovarati sa građanima – saopšteno je iz Gradskog odbora SDA Tuzla.

(Bportal.ba/TI)

Podijeli na društvene mreže!