LifeStyle Magazin Magazin

Klavijaturista Šabana Šaulića nije preminuo, medicinska sestra je prenijela pogrešnu informaciju

Iako su jučer regionalni mediji prenijeli informaciju da je podlegao povredama Mirsad Kerić, klavijaturista Šabana Šaulića, ta se informacija na kraju ispostavila netačnom. Kako je za Klix potvrdio Sabit Dervišević, menadžer Šabana Šaulića, Mirsadu Keriću je očuvan srčani rad i još uvijek je živ.

– Došlo je do nesporazuma sa jednom od medicinskih sestara u bolnici, koja je ovu informaciju saopćila meni i još nekolicini prijatelja, kazao je Dervišević za Faktor.

“Klavijaturista Šabana Šaulića još uvijek je živ. Ljekari su kazali da, ako danas situacija bude iole stabilna, da će dati sve od sebe kako bi ga spasili iako je situacija veoma složena. No, ukoliko on danas ne bude kašljao i ukoliko mu i dalje ne bude funkcionirao oštećeni dio mozga, ljekari će biti primorani isključiti ga s aparata”, potvrdio je menadžer Šabana Šaulića.

On je također istakao kako je kompletna situacija izuzetno stresna za sve, kako za porodice Šaulić i Kerić tako i za porodice svih njemu bliskih saradnika među kojima je i on.

“Maloprije me je zvala Ilda, kćerka Šabana Šaulića, i tražila mi je broj telefona supruge Mirsada Kerića kako bi joj pružila riječi podrške u ovako teškoj situaciji. Šabanova pogibija je veliki gubitak za sve nas, ali je njegova porodica svjesna cjelokupnog stanja i svjesna je da se ništa ne može promijeniti. Jednostavno, život ide dalje. Sudbina je takva bila i to je to. Ostaje nada da će ljekari barem uspjeti spasiti Mirsada”, dodao je Sabit Dervišević.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!