Kineska delegacija u posjeti Tuzlanskom kantonu

Privredna delegacija grada Tangshan, Narodna Republika Kina, danas se tokom posjete Tuzlanskom kantonu susrela i sa delegacijom Vlade tog kantona koju je predvodio ministar finansija i zamjenik premijera Jakub Suljkanović.
kineska.delegacija

Kineskoj delegaciji su prezentirani potencijali Tuzlanskog kantona i komparativne prednosti u odnosu na druga područja u Bosni i Hercegovini ali i u regionu.

Ministar Suljkanović je kazao da je Vlada TK je zainteresirana za saradnju sa Kinom, kao jednim od svjetskih ekonomskih i privrednih lidera.

Istakao je da se dva najveća investicijska projekta u oblasti elektro-energetskog sektora, Termoblok 7  u Termoelektrani Tuzla i Termoelektrana u Banovićima, provode upravo sa kompanijama iz Kine.

U sastavu delegacije iz Kine bili su i predstavnici kineske kompanije koja se bavi proizvodnjom Koksa, a nakon sastanka u Vladi, delegacije su posjetile pogone GIKIL-a u Lukavcu, saopćeno je iz Vlade TK.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>