Crna Hronika Crna Hronika

Kantonalni sud: Šimiću 15 godina zatvora zbog ubistva novorođenčeta

Kantonalni sud u Mostaru osudio je Milu Šimića na 15 godina zatvora zbog ubistva vlastitog djeteta u mjestu Dragičine kod Gruda prošle godine.

Mile Šimić se nagodio sa Tužilaštvom HNK i priznao krivicu zbog koje je osuđen na 15 godina zatvora.

Njegovoj supruzi i saučesnici u ubistvu Mladenki Šimić sudit će se odvojeno.

Podsjećamo, Mile Šimić je 6. septembra prošle godine došao u Mostar po suprugu, koja je tog dana napuštala bolnicu nakon porođaja, i to u pratnji dvoje maloljetne djece. Prethodno su, zajedničkim dogovorom, skrivali njenu trudnoću, ali razlog zbog čega su se na to odlučili nije naveden.

Nakon što su svi zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, u namjeri da ubiju novorođenče, Šimić je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga tada je izvela djecu iz automobila, kako ne bi vidjeli šta će njihov otac učiniti, te se s njima udaljila. Otac je sa zadnjeg sjedišta uzeo korpu s novorođenčetom te je bebu bacio u provaliju.

Novorođenče je, navedeno je u optužnici, glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne povrede kostiju glave.

– Usljed ozljeda je nastupila smrt, nakon čega su se optuženi vratili u vozilo i zajedno s dvoje maloljetne djece okrenuli vozilo u pravcu Mostara i preko Žovnice se uputili u Grude – navedeno je u optužnici.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!