Regija i Svijet Regija i Svijet Svijet

Juncker: “Građani Europske unije žele ukidanje pomicanja sata, to ćemo i napraviti”

Ove sedmice objavljeni su rezultati internetske ankete Europske komisije u kojoj su Europljani glasali žele li ukinuti pomicanje satova na proljeće i jesen.

U anketi je učestvovalo rekordnih 4.6 miliona ljudi, a preko 80 posto njih glasalo je za ukidanje pomicanja sata.

Većina od 80 posto Europljana koji su glasali za pomicanje sata, glasali su i za to da sat ostane na ljetnom računanju vremena, odnosno dva sata unaprijed u odnosu na vrijeme po Greenwichu.

Glasnogovornik Komisije rekao je kako će njegovi kolege uzeti vremena za analizu rezultata i kasnije se obratiti javnosti, što je na svoj način već danas napravio Jean Claude Juncker, predsjednik Europske komisije.

Juncker: Nema smisla pitati ljude što žele i onda to ignorisati

Juncker se za njemački ZDF osvrnuo na rezultate ankete. U intervjuu je poručio kako je uvjeren da će Europska unija prijeći na ljetno računanje vremena.

“Tako će biti”, uvjereno je poručio Juncker i rekao kako će tu ideju promovirati u Komisiji, a nakon toga na redu su države članice Europske unije i Europski parlament.

Juncker je poručio i kako nema smisla pitati ljude što žele i što misle o nekom pitanju, a potom ignorisati njihovo stajalište.

“Ljudi to žele, mi ćemo to napraviti”, zaključio je Juncker.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Podijeli na društvene mreže!