BiH Vijesti

Još malo minusa, a onda preokret: Donosimo prognozu za narednih nekoliko dana

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme.

Prijepodne padavine u Hercegovini, a tokom dana i u ostalim djelovima zemlje. U Bosni većinom susnježica i snijeg. U Posavini i Krajini je moguća i kiša. U Hercegovini kiša i snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 3, a najviša dnevna od -1 do 6 stepeni.

U četvrtak oblačno vrijeme. U većem dijelu naše zemlje se očekuje snijeg. Ponegdje na sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovine je moguća kiša. Očekivana visina novog snježnog pokrivača do 15 cm. Jutarnja temperatura od -7 do 4, a najviša dnevna od -3 do 6 stepeni.

U petak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva ponegdje u Bosni slab snijeg, a u Hercegovini kratkotrajna kiša. Jutarnja temperatura od -8 do 4, a najviša dnevna od -4 do 6 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je moguće i provijavanje slabog snijega. Nešto manje oblačnosti i bez padavina očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -10 do 3, a najviša dnevna od -3 do 7 stepeni Celzijusa.

Prema dugoročnim prognozama, od nedjelje se očekuje zatopljenje, a i u Bosni bi dnevne temperature trebale biti u plusu.

(Bportal.ba/SB)

Podijeli na društvene mreže!