Crna Hronika Crna Hronika

Još jedan nastanak u TK: Starac tražio vode u prodavnici i od tada mu se gubi svaki trag

Prema informacijama iz Gorske službe spašavanja Srebrenika, čiji spasioci su uključeni u potragu za Pranjićem, tragovi upućuju na to da je on tu noć prespavao u staroj školi u Avdibašićima, odakle se uputio prema Jasenici. U školi u kojoj je prenoćio pronađen je štap koji je koristio za kretanje.

Kako saznajemo, on je dan kasnije viđen u Breškama, gdje je u prodavnici tražio vode i krenuo prema Miladijama, a prema izjavama mještana posljednji put je viđen tog dana oko 17.30 sati.

Nestali Pranjić inače ima problema sa demencijom, koji mu se počeo javljati posljednju godinu. On je i ranije znao otići iz kuće, ali bi se do noći uvijek vraćao.

GSS Srebrenik moli sve one koji imaju bilo kakve informacije o Pranjiću ili lokaciji na kojoj se nalazi da to prijave u najbližu policijsku stanicu, na Facebook stranicu GSS-a Srebrenik ili na broj telefona 062/185-715.

Osim Pranjića, na području Tuzlanskog kantona traga se i za 21-godišnjim Amarom Ramićem iz Tuzle, čiji nestaanak je policiji prijavljen prije pet dana. On je u srijedu u poslijepodnevnim satima izašao iz stana u kojem živi sa roditeljima i od tada mu se gubi svaki trag.

Tuzlanska policija pronašla je danas 30-godišnjeg Edisa Begića iz Tuzle, za kojim se također tragalo posljednja tri dana.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši