BiH Vijesti Vijesti

Javni TV servis Republike Srpske Milorada Dodika prati i po slavama!

Piše: Nebojša Vukanović

O tome govori i vijest RTRS-a „Radonjić i Dodik na slavi kod Bajića“, objavljena na portalu, teletekstu i sportskom dodatku Dnevnika 2, u kojoj se kaže da su Milorad Dodik i bivši trener Crvene Zvezde Dejan Radonjić bili na slavi Svetog Jovana kod Dragana Bajića, trenera KK Igokea, Dodikovog privatnog košarkaškog kluba. U vijesti se ističe da su u razgovoru dominirale košarkaške teme, a da se kao vrstan poznavalac košarke ranije pokazao i predsjednik entiteta Republike Srpske Milorad Dodik.

Iako je od RTRS-a previše je! Ovom šizogenom viješću samo se potvrđuje činjenica da kamere RTRS-a Dodika prate u stopu, i da nema kraja ludilu. Sudeći po bombardovanju nebitnim vijestima i izjavama, poput ove da je Dodik otišao kod nekog na krsnu slavu, stiče se utisak da snimatelji slijepo prate predsjednika RS od kako ustane i ode do kupatilo, vjerovatno da dodaju četkicu i kaladont ako je velika žurba i preša, pa sve do noći i odlaska na spavanje, kada kadrovi RTRS-a, ili njihovi naredbodavci i medijski savjetnici, vjerovatno pregledju da li se predsjednik dobro ušuškao i pokrio, da se ne bi prehladio.

Nažalost od nekada slobodnog, objektivnog i nepristrasnog RTRS-a, koji je do dolaska Milorada Dodika imao takvu slobodu i uređivačku politiku da su bivši predsjednik entiteta Republike Srpske Dragan Čavić, kao i drugi visoki funkcioneri, nastojali da izbjegnu novinare RTRS-a i nezgodna pitanja na konferencijama za novinare. Od primjera medijske i slobode govora, RTRS se pod Dodikom pretvorio u posljednji evropski bastion jednoumlja i propagande mašinerije u stilu sjevernokorejske nacionalne televizije Kim Jong Una.

Kontaminacija društva i posljedice ovakvog rada RTRS-a su dalekosežne i pogubne, i biće potrebno puno vremena i dekontaminacije da bi se stvari vratile u normalu, da bi novinari izbjegli posljedice pritiska, straha, sresa i autocenzure, a RTRS ponovo postao istinski javni servis građana RS.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši