Fudbal Sport

Izvršni odbor N/FSBiH: Novi sistem takmičenja u bh. eliti, šta će biti sa strancima i Borcem?

Što se tiče Premijer lige BiH, glavne teme će biti novi sistem takmičenja, te broj stranaca koji će moći nastupiti u jednom klubu naredne sezone.

Predstavnici premijerligaških klubova na nedavnom sastanku u Savezu izjasnili su se da žele igrati trokružni sistem, umjesto dosadašnjeg, prema kojem se igrala Liga za prvaka BiH i Liga za opstanak. Očekuje se da će i članovi IO “ispuniti” njihovu želju, jer je to i prvi preduvjet za skraćenje bh. elite na deset klubova.

Glasat će se i o prijedlogu koji se odnosi na broj stranaca u zapisniku za jednu utakmicu. Još pred start prošle sezone usvojena je odluka da jedna ekipa u zapisniku može imati četiri, umjesto šest stranaca. Međutim, klubovi su tada poslali zahtjev da se odluka prolongira za jednu sezonu, jer nisu spremni za to, a Savez im je izašao ususret. Sada klubovi imaju istu želju, ali pitanje je da li će im IO i ovaj put popustiti.

Članovi IO iz FSRS-a danas će potegnuti pitanje licence za FK Borac, koji je zbog dugova ostao bez nastupa u PLBiH. U međuvremenu su Banjalučani riješili sve probleme, odnosno dugove prema ŠF Džaja, ali su male šanse da naknadno dobiju licencu, pa ćemo u eliti naredne sezone gledati Čelik, koji je ispao iz PLBiH, ali je dobio licencu…

Razgovarat će se i o selektorima futsal i U-19 reprezentacije BiH, s obzirom na to da su dosadašnji selektori smijenjeni.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši