Izvršen pretres u Visokom: Uhapšene još tri osobe za koje se sumnja da su pomogle Sejfoviću da pobjegne

U nastavku istrage slučaja bjekstva pritvorenika Amela Sejfovića iz pritvorske jedinice KPZ-a Sarajevo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nastavili su sa privođenjem osoba koje se sumnjiče da su mu pomogle prilikom bijega

600_1504686431collage_pamagaci_sejfovic_
Policija je danas u Visokom uhapsila još tri osobe za koje sumnjaju da su pomogle Amelu Sejfoviću koji je u nedjelju pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu, kazala je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Zbog sumnje da su počinili isto krivično djelo policija je do sada uhapsila devet osoba.

Hapšenja i pretresi na nekoliko lokacija u Visokom izvršeni su po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, a na terenu su bili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a koji su sarađivali s pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

U toku je kriminalistička obrada.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, Sejfović najvjerovatnije nije napustio zemlju. Iz Granične policije BiH potvrđeno je da u ovoj policijskoj agenciji nije evidentiran njegov prelazak državne granice.

Stoga je za Sejfovićem zasad raspisana centralna, ali ne i međunarodna potjernica. Također, iz policije su pozvali građane da pomognu ukoliko raspolažu bilo kakvim korisnim informacijama.

Zanimljivo je, međutim, da je Granična policija u nedjelju, kada je Sejfović pobjegao iz KPZ-a, evidentirala prelazak njegovog bližeg srodnika na granici sa Crnom Gorom. Isti dan, evidentiran je i povratak spomenute osobe u BiH, te se provjerava i eventualna povezanost ova dva slučaja.

Podsjećamo da je Sejfović bio optužen za pokušaj ubistva Davora Milića 2009. godine, za oštećenje tuđe stvari 2013., te za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 2015.  kada je poginuo biciklist.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>