Izetbegović u Stocu: Očekujem poboljšanje odnosa sa Srbijom

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poručio je večeras u Stocu da očekuje poboljšanje odnosa BiH sa Republikom Srbijom nakon što mjesto predsjednika te države preuzme dosadašnji premijer Aleksandar Vučić, prenosi Faktor.
bakir_stolac

"Gospodin Vučić je jedan moderan lider koji razumije odnose na Balkanu, koji jako dobro razumije potrebu poboljšanja odnosa između BiH i Srbije, između Bošnjaka i Srba. Mi smo imali ranije već dogovore da napravimo snažne iskorake. Ja očekujem da se oni dese u sljedećim mandatima" kazao je Izetbegović.

Izetbegović je naglasio da je vrijeme i za poboljšanje odnosa unutar BiH, naročito unutar Federacije između bošnjačkog i hrvatskog naroda.

"Vrijeme je da se sve te frustracije na raznim nivoima u BiH rješavaju. Hrvati imaju svoje prigovore i zahtjeve u odnosu na vlast na nivou Federacije. Mi Bošnjaci očekujemo ovdje u Hercegovini da se relaksira, konačno 20 godina nakon Dejtona, naša pozicija i vrijeme je za jedan solidan paket svega toga, da se naprave snažni iskoraci u tom smjeru" zaključio je član Predsjedništva BiH.

(Bportal.ba/Faktor)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>