BiH Slider Slider Vijesti

Izetbegović u Mostaru: Danas smo svi navijali za Velež

Kantonalni i Gradski odbor SDA Mostar je organizirao iftar za svoje članove te druge predstavnike kulturnog, društvenog, ekonomskog i vjerskog života Mostara.

Iftaru je prisustvovao i predsjednik SDA Bakir Izetbegović. U obraćanju prisutnima Bakir Izetbegović je istakao da mu je uvijek drago doći u Mostar.

– Ne znam koliko vi volite Sarajevo, ali mi volimo Mostar i uvijek volimo doći u Mostar i uvijek navijamo za Mostar – kazao je Izetbegović.

Podsjetio je da je u ratu u Sarajevu bio teško, no kad su agresori srušili Stari most kao da su srce iščupali. Na putu ekonomije i izgradnje, istaknuo je napredak, a za pet do deset godina od Sarajeva do Mostara putovat će se 50 minuta. Osvrnuo se i na današnju pobjedu FK Velež u Visokom te plasman u Premijer ligu, uz riječi hvale.

– Svi mi imamo tim za koji navijamo od djetinjstva, ali vjerujte da smo svi navijali za Velež. Pored Želje, Sarajeva, Slobode, svi smo mi navijali da se ovo desi – naglasio je Izetbegović, dodavši da je Mostaru ovo upravo trebalo, da hiljade ljudi dolazi na utakmice.

Prisjetio se poslovice, da bolestan čovjek ima samo jedan problem, a zdrav stotinu.

– Narod koji je u ratu ima samo jedan problem, a narod koji je u miru ima sto problema. Hvala Bogu da imamo danas stotinu problema i mi ćemo njih ako Bog da riješiti – poručio je Izetbegović.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!