BiH Vijesti

Izetbegović s ambasadorom Kuvajta razgovarao o unapređenju saradnje

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Kuvajta Abdulaziza Ahmada Hasanа Al Sharraha, kojem je poželio uspješnu misiju.

Al Sharrah je kazao da će raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, te razvijati saradnju u svim oblastima od interesa za Bosnu i Hercegovinu i Kuvajt.

Izetbegović je ocijenio da BiH i Kuvajt imaju odlične prijateljske bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja i sa obostranim interesom za unapređenje političke i ekonomske saradnje.

Ovom prilikom zahvalio je za podršku koju Kuvajt godinama pruža Bosni i Hercegovini, te naglasio da su kuvajtske investicije jedne od prvih poslijeratnih investicija u državi.

Istaknuo je interes Bosne i Hercegovine za unapređenje ekonomske saradnje kroz ulaganja kuvajtskih investitora putem zajedničkih projekata.

Također je razgovarano o potrebi davanja viznih olakšica za bosanskohercegovačke državljane prilikom putovanja u Kuvajt, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!