BiH Vijesti

Izetbegović s ambasadoricom Uebber: Što prije nastaviti reformski i evropski put BiH

Odnosi Njemačke i Bosne i Hercegovine su dobri i prijateljski, a obostrana je namjera da se oni nastave jačati i u budućnosti, rečeno je tokom današnjeg susreta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i ambasadorice Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber, javlja Anadolu Agency (AA).

Ambasadorica Uebber je iskoristila priliku i da Izetbegoviću čestita na njegovom ponovnom izboru za predsjednika SDA.

Tokom razgovora je bilo riječi i o aktulenoj političkoj situaciji. Tom prilikom ambasadorica Uebber je kazala da službeni Berlin s interesovanjem prati situaciju u BiH i izrazila je nadu da će vlast biti formirana što prije.

Ona je naglasila da će Njemačka nastaviti pružati podršku euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine uz potpuno uvažavanje njenog teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta.

Izetbegović je istaknuo da je u kontekstu formiranja vlasti potrebno u potpunosti poštovati ustavnopravni sistem Bosne i Hercegovine te princip vladavine zakona.

Sagovornici su se složili da je bitno da se u Bosni i Hercegovini što prije okonča trenutni zastoj te da se nastavi njen reformski i evropski put.

(Bportal.ba/Anadolija)

Podijeli na društvene mreže!