Izetbegović: Čović bi se trebao okrenuti SDA i Bošnjacima

Trebamo očuvati stabilnost u BiH te načiniti iskorake koji su mogući, kazao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem s kojim je danas u Sarajevu razgovarao o funkcioniranju koalicije.
izetbegovic-bakir

Istakao je da su iznijeli mišljenja o tome kako da koalicija funkcionira, da godina i po do izbora, ne bi bila izgubljena. U vezi s trećim koalicionim partnerom, SBB-om, rekao je da je s njima teško sarađivati.

"Teško je s Radončićem imati bilo kakvu relaciju. Svaki put kad smo imali sastanak to je bilo na moj poziv, uložio sam truda, ali ima stvari preko kojih se ne može preći"  naglasio je Izetbegović te dodao da s obzirom na situaciju u BiH stvari ipak ne stoje tako loše.

Smatra i da bi se Čović trebao ''okrenuti onima s kojim živi, SDA i Bošnjacima''. Naveo je da kriza ima, ali da se BiH kreće prema EU, sporo, ali da se kreće.

(Bportal.ba)

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>