BiH Slider Slider Vijesti Vijesti

Izetbegović: BiH je u lordu Ashdownu uvijek imala iskrenog prijatelja

U povodu smrti lorda Paddyja Ashdowna, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je uputio telegram saučešća porodici Ashdown i Vinceu Cableu, predsjedniku Liberalnih demokrata.

„U ime rukovodstva i članova SDA, kao i u svoje lično ime, izražavam iskreno saučešće u povodu smrti lorda Paddyja Ashdowna. Bosna i Hercegovina je od proglašenja nezavisnosti i međunarodnog priznanja u lordu Ashdownu uvijek imala iskrenog prijatelja.Posebno ćemo pamtiti njegov angažman na čelu Ureda visokog predstavnika, kada je svojom odlučnošću, energijom i političkim iskustvom presudno uticao na provođenje važnih reformi u našoj zemlji.

U vrijeme mandata lorda Ashdowna ojačan je kapacitet institucija Bosne i Hercegovine i trasiran njen put prema euroatlanskim integracijama.Lordu Ashdownu smo zahvalni i za nesebičnu posvećenost Bosni i Hercegovini i nakon okončanja mandata u našoj zemlji. Svjedočili smo da je i posljednje dane svog života posvetio stanju u Bosni i Hercegovini, snažno zastupajući njene interese.Izražavam mu duboku zahvalnost za sve što je učinio za Bosnu i Hercegovinu.“

(Bportal/Index.ba)

Podijeli na društvene mreže!