Slider Slider

Izborna jedinica 11: Najviše glasova osvojila Sebija Izetbegović

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na listi za Parlament FBiH, izbornoj jedinici 11, osvojila je više od 5.000 glasova

Prema nepotpunim podacima Centralne izborne komisije o osvojenim glasovima za Parlament FBiH u izbornoj jedinici 11 prof. dr. Sebija Izetbegović SDA, koja je inače bila druga na listi, osvojila je najveći broj glasova i to 5.303, odnosno, 45,6 posto.

Podsjećamo, prof. dr. Izetbegović je jučer nakon glasanja u obraćanju novinarima rekla kako se nada pobjedi jer iza nje stoji rezultati.

– Snaga koju smo pokazali u proteklih šest godina na svim vodećim funkcijama u zdravstvu, pokazala je izvrsne rezultate, dobrobit za naše korisnike. našim pacijentima je mnogo bolje, ali i uposlenicima – kazala je juče Izetbegović.

Na drugom mjestu, po broju glasova za izbornu jedinicu 11 je Asim Sarajlić sa 3.691 glaso ili 31,74 posto. Na trećem je Amor Mašović sa 2.425 glasova, koji je inače bio četvrti na listi.

Za istu izbornu jedinicu kandidati DF-a Samer Rešidat je dobio 1.850 glasova, Amela Semić 620 glasova, Muhamed Fazlagić 621 glas.

(Bportal/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!