Crna Hronika Crna Hronika

Italija: Povrijeđeni učenici iz BiH nakon saobraćajne nesreće smješteni u dvije bolnice

Povrijeđeni učenici iz BiH koji su jutros doživjeli saobraćajnu nesreću u Italiji nalaze se u dvije bolnice, a nakon tretmana predviđeno je da budu izmješteni u hotel.

Direktorica škole SŠC Istočna Ilidža Branka Kovačević koja je sa srednjoškolcima koji su u autobusu Globtoura u Italiji imali saobraćajnu nesreću za Oslobođenje je kazala da su srednjoškolci nakon udesa smješteni u dvije različite bolnice, kao i da ih je obišla.

“Ja sam trenutno u bolnici s djecom. Nekoliko srednjoškolaca je pretrpjelo lakše povrede, imaju ogrebotine i modrice”, kazala je Kovačević za Oslobođenje te dodala da će djeca nakon obavljenih ljekarskih pregleda biti smještena u hotel Lido de Solo.

Prema riječima Kovačević, koja nije bila u autobusu koji je udario u kamion, nego u drugom, povratak u BiH planiran je sutra.

Podsjetimo, autobus koji je prevozio srednjoškolce iz BiH sudario se jutros s kamionom u Italiji, prilikom čega je poginuo jedan od vozača autobusa, dok je najmanje 16 djece povrijeđeno. Do sudara je došlo u okolini Breše.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!