Crna Hronika Crna Hronika

Istraga ubistva policajaca: Miloš Obradov ostaje iza rešetaka još dva mjeseca

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim predsjedava sudija Jasenko Ružić prihvatilo je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, te za još dva mjeseca produžio pritvor Milošu Obradovu, automafijašu sa Pala, kojeg su prije mjesec uhapsili pripadnici SIPA-e zbog sumnje da je umiješan u ubistvo dvojice pripadnika MUP-a KS.

Ovu informaciju potvrdila nam je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Tužilaštvo je pritvor tražilo zbog bojazni da bi na slobodi Obradov mogao ometati istragu, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te bojazni da bi njegovo puštanje na slobodurezultiralo uznemirenjem javnosti.

Jučerašnje ročište bilo je zatvoreno za javnost, zbog, kako je navela kantonalna tužiteljica Aida Topalović, zaštite tajnosti istrage.

Iz istih razloga, odbrana osumnjičenog nije imala uvid u materijalne dokaze na osnovu kojih Tužilaštvo KS tereti Obradova.

Podsjećamo, nakon hapšenja Miloša Obradova njegov branilac Bojan Veselinović je kazao da njegov branjenik ima alibi za vrijeme kada se dogodilo ubistvo policajaca, dok istražni organi tvrde da je taj alibi neodrživ.

(Bportal/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!