Ispostava iz Travnika: I Živinice dobile Pravni fakultet

U prisustvu velikog broja zvanica, svečanim presjecanjem vrpce danas je u mjestu Maline nadomak Živinica svečano otvorena nova zgrada Pravnog fakulteta i Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku.
pf-zivinice

Ovim činom spomenuta visokoškolska ustanova proširila je svoje djelovanje i na područje Tuzlanskog kantona.

Osnivač i vlasnik Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku prof. dr. Alija Ismet kazao je da je danas akademskoj zajednici TK predat jedan savremen objekt koji je urađen po svim standardima, normama i kriterijima koje traži Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH.

Zgradu Pravnog fakulteta i Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku u Malinama kod Živinica otvorenom je proglasio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatanu Muratoviću.

On je tom prilikom kazao da je spomenuta visokoškolska ustanova obezbjedila adekvatne uslove za rad brucošima i studentima.

"Uz kvalitetan stručni kadar i dobru opremljenost prostora za izvođenje nastave ovdje će se obrazovati stručnjaci koji će doprinositi razvoju TK. Uputio bih iskrene čestitke svima koji su uložili mnogo truda, imaginaciju, želju, entuzijazam i posvećenost razvoju BiH, otvarajući fakultete, jer razvoj nauke i visokog obrazovanja doprinosi ukupnom razvoju naše države", poručio je Muratović.

Inače, u Tuzli već postoji Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli.

Na području Tuzlanskog kantona registrirano je oko 850 nezaposlenih pravnika.

(Bportal.ba/Foto: Darko Zabuš/Klix)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>