Investicija iz dijaspore: U Konjević Polju se gradi moderna pekara

U bratunačkom naselju Konjević Polje se gradi objekat u kojem bi uskoro trebala početi sa radom raditi moderna pekara sa pratećim restoranom.
pekara-konjevic-polje (2)

Izgradnja objekta će koštati oko pola miliona maraka, a investitor je Nail Bećirović. Radovi u završnoj fazi, a prema njegovim riječima, osnovni cilj da se otvore nova radna mjesta i život mještana Konjević Polja učini kvalitetnijim.

Bećirovića su ovih dana posjetili Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski i Elvir-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Bratunac.
Tokom posjete je rečeno da su da su ovakvi primjeri najbolji pokazatelj da građani Bosne i Hercergovine u dijaspori sve više investiraju u mjesta iz kojih su protjerani.

pekara-konjevic-polje (1)

-Zahvaljujući poslovnim idejama sa kojima naši građani dolaze u Bosnu i Hercegovinu i kapitalu koji investiraju, u povratničkim mjestima se otvaraju nova radna mjesta. To je način da se ekonomski ojačaju porodice Bošnjaka u ovom entitetu. Ekonomski jaka porodica je garant održivog povratka. Naši ljudi su voljni da rade, da se bore, a novi poslovni subjekti daju im upravo tu šansu. Bošnjaci nažalost, usljed diskriminacije koja se nad nama provodi, nisu u prilici da dobiju zaposlenje u javnim preduzećima i institucijama. Zato su nam posebno važne investicije koje dolaze iz dijaspore, kazao je Salkić.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>