Regija Regija i Svijet Regija i Svijet

Hrvatska: Na obali u Cavtatu pronađeno tijelo drugog nestalog radnika

U četvrtak navečer oko 21.50 sati na obali mora u Cavtatu u Konavlima, na predjelu Ključice, pronađeno je beživotno tijelo drugoga nestalog radnika Hidroelektrane Dubrovnik, dok se se za trećim nestalim radnikom još traga, izvijestila je dubrovačka policija.

Tijelo prvoga nestalog radnika pronađeno je u tunelu hidroelektrane u četvrtak oko 14 sati.

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević izjavio je u četvrtak navečer kako se potraga nastavlja i u noćnim satima, ali u smanjenom opsegu. Pavličević je u izjavi za Hinu istaknuo kako je brod pomorske policije u potrazi na moru i u priobalju, a određena tehnička sredstva postavljena su i ispred tunela i lukobrana.

Uviđaj požarišta slijedi po završetku potrage, a obavit će ga vještaci MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz podršku protupožarnog inspektora dubrovačke policije.

U požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati izbio u Hidroelektrani Dubrovnik šest osoba lakše je povrijeđeno, od čega je troje prevezeno u dubrovačku bolnicu. Tri su osobe nestale, a oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne jedinice u odvodnom kanalu Hidroelektrane Dubrovnik, koji spaja centar hidrocentrale s morem, pronašli su tijelo prvog nestalog, a oko 21.50 u Cavtatu i drugog.

“Oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne jedinice u odvodnom kanalu koji spaja centar HE s morem pronašli su beživotno muško tijelo koje su izvukli na površinu. Uviđajem će se utvrditi identitet. Jedinica i dalje traga za ostalom dvojicom”, kazao je tada Pavličević novinarima.

Pavličević je rekao kako je sve ukazivalo da su trojica radnika, koji nisu uspjeli izaći iz HE, pred vatrenom stihijom skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal, zbog čega je fokus pretraživanja bio odvodni kanal.

“U toku je sanacija požarišta s obzirom da se radi o tunelu dugačkom oko 500 metara. Vatra je izbila na samom kraju tunela. Vatrogasci koji su posebno osposobljeni s posebnom opremom još uvijek gase požarište”, rekao je Pavličević.

Načelnik Pavličević novinarima je tokom jučerašnjeg dana rekao da su zaposlenici hidrocentrale bili obučeni kako postupati u slučaju vanrednih situacija. “Postoje razni planovi evakuacija i zaštitna oprema. Utvrđeno je da pojedini dijelovi zaštitne opreme nedostaju, što znači da su oni uzeli tu opremu i da se njome koriste. Naravno, pitanje je koliko je zaštitna oprema mogla pomoći u ovakvoj situaciji”, naglasio je.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić rekao je Hini da su trojica lakše povrijeđenih radnika dovezeni u bolnicu jer su se nagutali dima te su izvan životne opasnosti.

(Bportal.ba/Fena/Foto:Index)

Podijeli na društvene mreže!