Hrvati bili preskupi: Pozvali majstora iz Austrije da dođe po auto u Šibenik jer je bilo jeftinije

Austrijanac Thomas Majer, koji je s porodicom “zapeo“ u Šibeniku, jer mu se pokvario automobil, u pomoć je pozvao svog mehaničara iz Austrije. On je odmah krenuo na put dug 770 kilometara.
austrijanci u hrvatskoj

Porodici Majer iz austrijskog Esternberga na povratku s izleta u Šibeniku pokvario se automobil. Nadležne su ga službe odvezle na popravak, a kada im je stigla ponuda lokalnog automehaničara za popravak, porodica se odlučila pozvati svog automehaničara iz Austrije, piše CroExpress.

Ponuda je bila preskupa pa je Thomas Majer odlučio nazvati Markusa Diebetsbergera u Austriju, a automehaničar se istog popodneva sa ženom zaputio u Hrvatsku, na putovanje dugo 770 kilometara. Oni su im na prikolici dovezli drugi automobil s kojim se porodica sljedeći dan vratila u Austriju.

Koliko im je hrvatski automehaničar htio naplatiti za popravak nije poznato. Na povratku kući doznali su da je još jedna porodica iz njihova mjesta doživjela sličnu situaciju u blizini Zagreba. Također im se pokvario automobil, a po njih je iz Austrije došao vlasnik autoradionice.

(Bportal)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>