Fudbal Sport Sport

Hoće li se vraćati: Lionel Messi se privremeno oprostio od reprezentacije Argentine

Lionel Messi, najbolji strijelac (65) u historijii reprezentacije Argentine i treći po broju nastupa (128), odlučio je da do kraja sezone neće igrati za nacionalnu ekipu, pišu argentinski i španski mediji.

S obzirom na svoje godine (31), kao i činjenicu da je razočaran debaklom Argentine na SP-u, navijači Gaučosa strahovali su da bi se nakon Rusije mogao i definitivno oprostiti.

Savez se jedva riješio katastrofalnog selektora Jorgea Sampaolija, kojeg privremeno mijenja Lionel Scaloni, a raštimana Argentina je sada u novom problemu.

Bez Messija će morati na obje utakmice početkom septembra, koje u SAD-u igra protiv Gvatemale i Kolumbije, kao i protiv Brazila u oktobru, s kojim Argentina igra u Saudijskoj Arabiji.

I dok su to sve prijateljske utakmice, Argentini služe kao priprema i uigravanje za važno takmičenje – Copa Americu u martu iduće godine.

Pitanje je kako će Messi izgledati kada se reprezentaciji vrati za prvenstvo Južne Amerike, s obzirom na to da do tada neće biti sa saigračima u potpuno novoj selekciji.

(Bportal/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!