BiH Slider Slider Vijesti Vijesti

Hoće li Šarović biti Dodikov protukandidat: Već su imali direktni okršaj na izborima 2000. godine

Kandidata za člana Predsjedništva daće najvjerovatnije Srpska demokratska stranka (SDS), s obzirom da je skoro izvjesno da je kandidat SZP za predsjednika RS Mladen Ivanić.

Sve su prilike da će SDS kao protukandidata Dodiku kandidirati Mirka Šarovića. Ovakav scenario u razgovoru za Vijesti.ba nagovijestio je i jedan od čelnih ljudi SDS-a Mićo Mićić.

– U slučaju da dobijemo kandidata za člana Predsjedništva BiH, mislim da je Šarović u prednosti u odnosu na Vukotu Govedaricu, rekao je Mićić za Vijesti.ba.

Šaroviću ide u prilog i činjenica da je već jednom bio u direktnom izbornom duelu sa Dodikom, i to više nego uspješno. Naime, Šarović i Dodik bili su kandidati za predsjednika RS 2000. godine. U direktnom okršaju Šarović je dobio, a razlika je bila ogromnih 150 hiljada glasova više u odnosu na Dodika.

5a861140-0d30-44b2-a8d3-09d90a0a0a7e-sarovic-dodik-izbori-previewOrg

No današnji odnos snaga je znatno drugačiji, a konačnu odluku SDS-a ali i Saveza za promjene treba uskoro očekivati. Hoće li Dodikova kandidatura promjeniti planove, i da li će se ići sa kandidaturom Šarovića ili Ivanića za Predsjedništvo BIH, znaće se do kraja mjeseca.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši