Fudbal Sport

HNS: Zlatko Dalić ostaje selektor Hrvatske

Zlatko Dalić ostaje i dalje na čelu hrvatske fudbalske reprezentacije, nakon što je u razgovoru s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davorom Šukerom pretresao sve probleme s kojima se suočio tokom dosadašnjeg mandata, objavio je u četvrtak HNS na svom internetskom portalu.

“Bilo mi je važno otvoreno razgovarati s predsjednikom o svim temama i zahvaljujem Davoru na razumijevanju onoga što nisam smatrao korektnim. Smatram da smo riješili sve takve teme i radujem se novim izazovima”, stoji u izjavi selektora Zlatka Dalića koju je HNS objavio u saopćenju nakon sastanka koji je održan u Novom Vinodolskom, a na kojem su Dalić i Šuker razgovarali o svim aspektima saradnje koja je sa sadašnjim selektorom započela u oktobru, a kulminaciju imala osvajanjem naslova svjetskog viceprvaka u Rusiji.

“Bilo je lijepo prisjetiti se sa Zlatkom svih prekrasnih trenutaka tokom Svjetskog prvenstva, a srebrna medalja dokaz je da su svi koji su bili uključeni u tu priču odradili vrhunski posao. Drago mi je što smo otvoreno razgovarali i o onome što može biti bolje u budućnosti te što zajedno idemo dalje u nove pobjede”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker, prenosi Hina.

Zaključci sa sastanka Šukera i Dalića bit će formalizirani na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a koji će biti održan oko 20. augusta, kad će hrvatski selektor objaviti popis igrača na koje računa za dvije gostujuće septembarske utakmice hrvatske reprezentacije, prijateljski dvoboj s Portugalom 6. septembra te premijernu utakmicu u UEFA Ligi nacija protiv Španije 11. septembra.

(Bportal.ba/Fena)

 

Podijeli na društvene mreže!