Crna Hronika Crna Hronika

Helikopter nadlijeće Doboj, u potragu za Hasanbašićem uključeni i susjedni MUP-ovi

600_1520611277doboj_1
Foto: RTRS

Iz MUP-a RS-a je, uz navođenje inicjala osumnjičenih, saopćeno da je Ćosović uhapšen odmah poslije napada, dok je Hasanbašić uspio pobjeći. Prema nezvaničnim informacijama, pobjegao je na područje Tuzlanskog kantona.

Na teret im je stavljen pokušaj teškog ubistva, potvrđeno je iz MUP-a RS-a.

Do napada je došlo kada su pripadnici PU Doboj, vršeći patrolnu djelatnost u mjestu Miljkovci uočili Hasanbašića, za kojim je raspisana potraga.

– Dok su se približavali licu, isto je prema policijskim službenicima otvorilo vatru iz vatrenog oružja. Policijski službenici su uzvratili vatru, u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Zatim je došlo je do fizičkog napada na policijske službenike, kojom prilikom su policijski službenici lišili slobode B. Ć., dok se M. H. udaljio s lica mjesta. Ovom prilikom policijski službenici Policijske uprave Doboj su zadobili teže tjelesne povrede, te su zadržani na liječenju – navodi se u saopćenju MUP-a RS-a.

Mjesto napada obezbjeđuju policijske snage PU Doboj sa dugim cijevima, a područje je u popodnevnim satima nadlijetao i helikopter MUP-a RS-a.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Hasanbašić je osoba koja se i ranije nalazila na policijskim potjernicama, a osuđivan je zbog ubistva i razbojništva.

On je u Cirihu 2000. godine ubio Italijana Giuseppea Sida, a nakon obnavljanja procesa pred Vrhovnim sudom FBiH izrečena mu je zatvorska kazna od osam godina zatvora, na čijem je izdržavanju bio u KPZ-u Zenica.

 (Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši