Fudbal Fudbal Slider Slider Sport Sport

Haos u Grčkoj: Nakon prijetnji pištoljem i poruke “Gotov si!” objavljeno da je sudija priznao poništeni gol PAOK-a

paok-aek

Pištolj za pasom, s kojim je PAOK-ov predsjednik utrčao u teren kako bi se obračunao sa sudijom, jer je ovaj poništio gol za dramatičnu pobjedu nad AEK-om u derbiju grčkog prvenstva, tema je dana u svijetu.

Ivan Savvidis, vlasnik i predsjednik solunskog kluba, razbjesnio se nakon što je Georgios Kominis zbog ofsajda poništio pogodak koji je u sudačkoj nadoknadi postigao PAOK-ov igrač Varela i uletio na travnjak.

Praćen tjelohraniteljima, želio se obračunati sa sudijom koji je u strahu zbog prijetnji koje su mu uputili naoružani Savvidis i PAOK-ov sportski direktor Luboš Mihal (inače bivši međunarodni sudija), prekinuo utakmicu.

Ovakav skandal previše je čak i za Grčku, u kojoj su na scene nasilja na terenima i tribinama normalne. Ovaj put tenzije su bile dodatno povišene jer da je PAOK-u priznat gol, solunski klub bi pet kola prije kraja nakon pobjede u direktnom duelu pretekao AEK i uzeo mu vrh s jednim bodom prednosti. PAOK koji naslov čeka još od 1985., tako bi došao na korak do titule.

(Bportal.ba/Sportske.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši