BiH Vijesti Vijesti

GO SDA Tuzla: Pozivamo sve nadležne institucije da sprovedu Odluku Ustavnog suda BiH te omoguće povratak nezakonito oduzete automonije UNTZ

Povjereništvo GO SDA Tuzla se oglasilo saopštenjem za javnost u povodu Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u predmetu U-22/18, od 05.07.2019. godine.

„ Pozdravljamo Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, po apelaciji u predmetu U-22/18, donesenu 05.07.2019. godine, kojom su osporene odredbe Zakona o visokom obrazovanju Tuzlanskog kantona („Službene novine Tuzlanskog kantona“ broj 7/16) i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju Tuzlanskog kantona („Službene novine Tuzlanskog kantona“ broj 10/16), a koje se odnose na uvođenje privremenih organa na Univerzitetu u Tuzli (po vertikali od Upravnog odbora do prodekana fakulteta) čime je u jednom danu smijenjena kompletna upravljačka struktura Univerziteta, te Senat kao najviše stručno i akademsko tijelo Univerziteta.

Pozivamo sve nadležne institucije da sprovedu Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, u predmetu U-22/18, te na taj način omoguće povratak nezakonito oduzete automonije Univerzitetu u Tuzli – navodi se u saopštenju Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla.

Podijeli na društvene mreže!