BiH Vijesti

Gdje je nestao jedan kandidat SDP-a: Banjalučki odbor poslao poruku Centrali preko Šemse

600_15212863361000_1516448593SDP_Banja_Luka_Dan_RS
Sjedište GO SDP Banja Luka

Ta ideja, odnosno onaj dio koji se odnosi na kandidata za člana Predsjedništva BiH iz entiteta Republika Srpska (RS), oduševila je krajem prošle godine omasovljeni Gradski odbor SDP-a Banja Luka, a unutar stranke se Draško Aćimović, donedavni ambasador BiH u Briselu, izdvojio kao gotovo siguran kandidat za tu poziciju.

Iako u javnosti nije otvoreno zagovarao svoju kandidaturu, Aćimović je podržao ideju o SDP-ovom kandidatu iz entiteta RS, a uzvratio je istom mjerom, odnosno isticanjem Nermina Nikšića kao potencijalnog kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Međutim, od kandidata iz entiteta RS se u međuvremenu odustalo, što, čini se, nije dočekano sa oduševljenjem u banjalučkom SDP-u.

S obzirom da je u toku proces kandidiranja unutar stranke, Gradski odbor SDP-a Banja Luka je prepoznao priliku da se revanšira Centrali pa su za kandidata SDP-a za člana Predsjedništva BiH predložili glumca Enisa Bešlagića.

Glumac koji se proslavio ulogom portira Šemse u seriji “Naša mala klinika” svakako nije najneozbiljniji kandidat od svih egzotičnih kandidata koje smo do sada imali priliku birati na izborima, ali definitivno ne odgovara renomeu stranke u čijem se kontekstu spominje kao mogući kandidat. Upravo su zbog toga iz banjalučkog SDP-a kandidiranjem Bešlagića poslali poruku stranačkoj centrali o tome šta misle o politici koju vode.

Istini za volju, znao je SDP već ranije kandidirati osobe koje baš i ne možemo svrstati u red “ozbiljnih kandidata”. Jedan takav je kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda iz 2014. godine i aktuelni komentator Dnevnog avaza Bakir Hadžiomerović.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši