Gdje je bivša Putinova žena: Kupuje i iznajmljuje vile i živi sa 20 godina mlađim mužem

Ruski predsjednik Vladimir Putin ne voli da mu mediji "čeprkaju" po privatnom životu, a mediji u toj zemlji tu njegovu volju čvrsto poštuju. To je razlog zbog čega se ni danas, tri godine nakon službenog razvoda, ne zna ništa o njegovoj bivšoj supruzi Ljudmili Škrebnjovoj
putin-ljudmila

Za nju se nakon razvoda od ruskog lidera pričalo da se razočarana i ponižena povukla u mir nekog ruskog manastira, ali i da se udala za dvadeset godina mlađeg muškarca, uglednog sociologa Artura Očertnija.

Agencija Reuters, međutim, ovih je dana otkrila detalje iz života nekadašnje prve dame Rusije, koji govore da njoj ni nakon razvoda od Putina uopće ne ide loše u životu.

Otkrilo se da je bivša gospođa Putin na čelu udruge koja je vlasnik brojnih zgrada istorijsko-kulturnog značaja, te da ubire izuzetno visoke prihode od njihovog iznajmljivanja. Tako je u ogromnoj vili iz 18.stoljeća, čija je površina 5.300 metara, nalazi Centar za razvoj međunarodnih komunikacija na čijem je čelu njen novi životni saputnik Artur Očeretni.

U toj vili čija je vlasnica bivša Putinova supruga smještene su i podružnice dviju državnih banaka, Sberbanke i VTB banke, kao i neke firme u državnom vlasništvu. Prema navodima Reutersa, gospođa Ljudmila od najma u toj vili godišnje zaradi 3,2 miliona dolara.

Njen novi partner Artur Očeretni je nedavno kupio u Francuskoj vilu koju je platio 5,5 miliona dolara, a još je toliko novca uložio u njenu rekonstrukciju.

Sve u svemu, očito je da gospođa Ljudmila Škrebnjova nije "klonula duhom" nakon razvoda od najmoćnijeg čovjeka Rusije!

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>