Fudbal Slider Slider Sport

Fudbalski savez BiH: Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje Ognjena Vranješa

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u saopćenju za javnost osudio je postupke seniorskog reprezentativca BiH Ognjena Vranješa koji je “neprimjerenim porukama i tetovažama narušio ugled Saveza i reprezentacije čije boje brani”.

– Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže FSBiH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama – saopćeno je iz Saveza.

Iz Saveza ističu da su Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

– FSBiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i u FSBiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza – stoji u saopćenju.

Vranješ je nedavno istetovirao lik četničkog vojvode Momčila Đujića, a prije nekoliko godina je napravio tetovažu Republike Srpske, koju je kasnije prepravio. Nakon utakmice grupne faze Lige prvaka između AEK-a i Ajaxa, Vranješ je pozdravio divljanje navijača na tribinama porukom na instagramu “Dobro došli u pakao”, uz sliku vatre uzrokovane bacanjem molotovljevog koktela.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!