Fotografije objavio na Facebooku: Policajac s kokardom suspendovan s dužnosti

Policajac iz Donjeg Vakufa Njegoš Tomić, koji se prije nekoliko dana na društvenim mrežama hvalio fotografijama s četničkim obilježjima, suspendovan je privremeno s dužnosti.
njegos_tomic_policija_kokarda_facebook2

Informaciju o suspenziji potvrdio je za Faktor glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova SBK Hasan Hodžić, rekavši da Odsjek za unutrašnju kontrolu ovog ministarstva provodi interni postupak protiv policijskog službenika iz PS Donji Vakuf "zbog objavljivanja fotografija na društvenim mrežama koje su izazvale uznemirenje većeg broja građana".

-Navedeni službenik je privremeno suspendovan jer je u toku dosadašnjeg postupka utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti, te da bi dalji ostanak u službi štetio interesima službe ili provođenju internog postupka – rekao je Hodžić.

Tomić se prije nekoliko dana fotografisao ispred plakata koji najavljuje proslavu neustavnog "dana RS-a", te objavio i fotografije dok nosi četnička obilježja, šajkače i kape s kokardama, a ovo neprimjereno i skandalozno ponašanje uznemirilo je građane.

1000_1515580059policajac-dvakuf1

(Bportal.ba/Faktor)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>