Regija Regija Regija i Svijet Regija i Svijet Slider Slider

FOTO Srbijanski mediji o posjeti Vučića: “Atmosfera nikad gora. Šta Kolinda želi reći porukom na rukavu?”

Blic, kao i većina medija u Srbiji, posjetu Vučića prati uživo. Napominju kako su ga u Zagrebu dočekale srpske zastave te da je svirana srpska himna. Dodaju da se sve odvija pod jakim mjerama sigurnosti te da je Vučić na Pantovčaku dočekan svečano i da je u toku sastanak s Kolindom.

“Uz svečanu gardu, svirana je himna “Bože pravde”, a s hrvatske strane “Mi smo garda Hrvatska”, koja je nastala za vrijeme takozvanog Domovinskog rata”, piše Blic.

Svi srpski mediji posebno su se osvrnuli na poruku koju je Kolinda imala izvezenu na rukavu kaputa prilikom dočeka – “Hrabrost”. Pitaju se kome je upućena ta poruka, hrvatskoj ili srpskoj javnosti.

gfhndtzgnjrtznjrzujzu

Telegraf također izdvaja kako su širom Zagreba postavljene srpske zastave te kako je Zagrebom “grmjela himna Republike Srbije”. Prenose riječi direktora Centra za regionalizam Aleksandra Popova koji kaže kako Hrvatska nije osigurala neophodne uvjete i atmosferu da posjeta Vučića prođe u dobrom ambijentu.

rthrthzehj67

B92 također posebno naglašava Kolindinu poruku na rukavu te činjenicu da je u centru Zagreba svirala srpska himna. Spominju i proteste veterana i udovica koji se održava u Zagrebu te napominju da je policija zabranila prosvjednicima da dođu do Markovog trga.

egqeagq4e5ghz56zhu56e

rghrwth5ew6hj56e

Informer je pak cijelu naslovnicu posvetio “ustašama” u Zagrebu. Cijela naslovnica posvećena je posjetu Vučića Hrvatskoj s naglaskom na protest koji su veterani i udovice održali na Trgu bana Jelačića. Informer posebno izdvaja kako se skandiralo “Za dom spremni”.

rtwhj536j563j5637

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši