Tuzlanski kanton Tuzlanski kanton

FOTO Počeli radovi vrijedni 575.000 KM: Ovako će izgledati prošireni Trg slobode

Radovi na planiranom proširenju tuzlanskog Trga slobode, a nakon odabira najpovoljnijeg izvođača, počeli su ove sedmice.

Trg slobode, koji trenutno na dva nivoa ima 8.300 m2 raspoloživog prostora, nakon okončanih radova dobit će i treći nivo koji je projektovan kao otvorena scena sa amfiteatrom.

Izgradnja trećeg nivoa se radi na prostoru gdje se nalazila bivša zgrada Općine, koja je uslijed slijeganja terena oštećena, pa je bilo neizbježno njeno rušenje. Na tom mjestu je prvobitno planirana izgradnja “Gradske kuće”, ali posljednja geološka istraživanja su pokazala da gradnja objekta te vrste na sadašnjem lokalitetu neće biti moguće za deset godina.

Proširenjem će se dobiti trg ukupne površine 10.500 m2.

Iz Gradske uprave su početak radova najavljivali prije ljetne turističke sezone, ali u tom nastojanju očigledno nisu uspjeli.

Radove izvodi firma Tehnograd d.o.o. Tuzla koja je dostavila najpovoljniju ponudu sa ponuđenom cijenom od 491.959,47 KM bez PDV-a, odnosno 575.592,58 KM sa uračunatim iznosom PDV-a. Predviđeni rok za okončanje radova, prema tenderskoj dokumentaciji je 90 dana od uvođenja izvođača u posao.

(Bportal.ba/Tuzlainfo)

Podijeli na društvene mreže!