FOTO Najbolji grad na svijetu u koji možete otputovati

San Miguel de Allende, gradić smješten u Guanajuatu u južnom Meksiku magazin o putovanjima Travel + Leisure’s nagradio je priznanjem za destinaciju godine.
61383857

Razlozi tome su odlična klima tokom cijele godine (danas se očekuje ugodnih 23°C) pa nema pogrešnog tajminga za putovanje, kao i brojni festivali za ljubitelje muzike ili upoznavanje tradicijskih običaja.

61383855

Jazz i blues festival zakazan je za jesen, u proljeće se održava festival lutaka, a svakog juna San Miguel de Allende preplave kostimirani političari i slavne ličnosti na Festivalu luda.

61383853

Visoko na popisu aktivnosti u kojima uživaju posjetitelji, ali voli ih i domaće stanovništvo su prirodni izvori La Gruta. Ondje se kupaju u prirodnim bazenima ili otplivaju kroz mračni tunel do špilje s toplom vodom. Popularno je i prepustiti se čarima astečke ritualne kupelji u kojoj se para dobiva zagrijavanjem čaja.

61383852

Kako biste se upoznali s raznovrsnim lokalnim namirnicama najbolje se uputiti na pijacu Casa Colectiva gdje se prodaje organsko voće, povrće i začini. Ogladnite li, u blizinu su restorani s tradicionalnom kuhinjom koji nude specijalitete poput guste meksičke supe (pozole), tacosa te jela od tortilja.

61383849

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>