FOTO Madagaskar: Siromaštvo i bijeda tamna strana ”raja na zemlji”

Iako mnogi turisti zbog njegovih prirodnih bogatstava, klime, kulturnog nasljeđa, te bogate flore i faune Madagaskar smatraju ”rajem na zemlji“, lokalno stanovništvo je itekako svjesno teškog života u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).
thumbs_b_c_8f7be7fb01c6095794a5144a865aeeff

U glavnom gradu Antananarivu nalaze se polja riže, a kojima za ne tako visoke nadnice rade stanovnici. Oko 60 posto populacije Madagaskara čine osobe do 25 godina, a djeca su često primorana odreći se igračaka i škole kako bi pomogli u obezbjeđivanju sredstava za život.

Madagaskar su krajem 19. stoljeća zauzeli Francuzi i proglasili ga svojim protektoratom, a francuski uticaj se osjeti i danas, iako je zemlja nezavisnost stekla 1960. godine.

U prehrani porodice sudjeluju i žene, zbog čega se, dok roditelji rade, starija braća i sestre brinu o najmlađim članovima.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>