Crna Hronika Crna Hronika

FOTO Kamion u Požegi uletio u kuću: “Na svu sreću zaspala sam u kuhinji i eto ostala živa”

Nesvakidašnja nesreća na sreću bez težih posljedica dogodila se jutros iza šest sati u Dervišagi u Požegi kada je kamion s prikolicom slavonskobrodskih registracijskih oznaka sletio s ceste udario u kuću, te je gotovo srušio.

Do nesreće je došlo najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine uslovima na cesti. Krećući se od Pleternice prema Požegi vjerovatno je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, te je ono zaplesalo i sletjelo s ceste, udarilo je u kuću, te je gotovo potpuno srušilo, a nakon toga kamion je porušio ogradu susjedne kuće i zaustavio se u dvorištu.

Vlasnica srušene kuće nasreću je ove noći zaspala u kuhinji jer da je spavala u spavaćoj sobi sigurno ne bi preživjela nesreću jer je ta soba praktično potpuno srušena.

-Čula sam toliki udarac i pomislila sam da je potres. Kad sam izašla van imala sam šta i vidjeti. Kamion mi je srušio gotovo cijelu kuću. Uletio je u sobu gdje inače spavam. Na svu sreću gledajući televizor zaspala sam u kuhinji i eto ostala živa – prepričava nesvakidašnji događaj vlasnica kuće iz Dervišage, piše Pozega.eu.

Vozač kamiona nije povrijeđen.

(Bportal.ba/Pozega.eu)

Podijeli na društvene mreže!