Magazin Magazin

FOTO Fantastična atmosfera na koncertu Dine Merlina u Istanbulu

Ovog puta nastupio je na glavnom stage-u Zorlu PSM, vrhunskog centra za muzičko-scenske umjetnosti koji slovi za jedan od najznačajnijih u Evropi.

U njemu su gostovali neki od najpoznatijih svjetskih izvođača današnjice iz raznih domena poput Steve Vai, Dianne Reeves, Patti Smith, Hurts, te mjuzikli sa Broadway-a i West End-a kao što su Mamma Mia, Cats i drugi.

Svaki koncert ovog bh. umjetnika publiku vodi na nezaboravno putovanje kroz bogati umjetnički opus njegove višedecenijske karijere: od bezvremenskih hitova sa samih početaka poput “Kad zamirišu jorgovani”, “Je l Sarajevo gdje je nekad bilo” i “Bosnom behar probeharao” preko emotivnih balada “Nedostaješ”, “Ne zovi me na grijeh”, “Laku noć moja mala barbiko” sve do rasplesanih “Nešto lijepo treba da se desi”, “Kremen” i najnovijih hitova “Školjka”, “Rane”, “Hotel Nacional”.

Kako bi doživljaj koncerta uvijek bio drugačiji cijeli produkcijski tim turneje “Hotel Nacional” pobrinuo se da se ovog puta Dino Merlin nakon posljednjeg koncerta u Ora Areni 2016. godine vjernoj publici vrati s posebno pripremljenim svjetlosnim show-om koji je vizualno dodatno unaprijedio pomno osmišljenu set listu i scenski nastup.

Među publikom koja je uživala u odličnom performansu Dine Merlina bila su mnoga poznata lica iz svijeta muzike i sporta poput slavne turske glumice i vokala Suzan Kardeş, fudbalera turskog Besiktasa Duška Tomića, hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide, Emine Jahović i drugih.

Nakon fantastičnog koncerta u Zorlu PSM Dino Merlin se vraća u zemlje regiona gdje će na ljeto u susjednim državama održati velike open-air koncerte u Slavonskom Brodu 23.6. i Kragujevcu 30.6.

(Bportal.ba/Klix/Foto: Anadolija)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši