DETALJI BJEKSTVA IZ SARAJEVSKOG ZATVORA: Sejfović čuvaru Simiću stavio pištolj na čelo | Bportal

DETALJI BJEKSTVA IZ SARAJEVSKOG ZATVORA: Sejfović čuvaru Simiću stavio pištolj na čelo

Nakon što je izašao iz ambulante, Sejfović je krenuo u šetnju i tada je najednom posegnuo za pištoljem i i od zatvorskog čuvara Armina Delalića tražio da mu otvori vrata. Ovaj na to nije pristao, a zatim je Sejfović pucao u bravu. Kada nije mogao da otvori vrata, prislonio je pištolj na čelo Simića te od njega tražio da pritisne taster kojima se otvaraju elektronska vrata koja vode u ulicu Jadranska. Ovaj je to pod prisilom i učinio, a Sejfović je pobjegao.

bijeg_iz_zatvora

Tužilaštvo Kantona Sarajevo na današnjem ročištu zatražilo je od Opštinskog suda u Sarajevu da odredi jednomjesečni pritvor zatvorskim čuvarima Nikoli Simiću i Arminu Delaliću te medicinaru u ovoj ustanovi Igoru Milošu zbog sumnje da su protivzakonito oslobodili Amela Sejfovića, odnosno da su mu omogućili bijeg.

Kako je  pred sudijom za prethodno saslušanje Denisom Kurtovićem kazao tužilac Igor Dubak, u odnosu na sve osumnjičene pritvor se traži jer bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i tako omesti istragu, a za Simića i Delalića dodatno i jer bi njihov boravak na slobodi doveo do uznemirenja javnosti.

''Molim sudiju da ukoliko odredi pritvor osumnjičenima, da tu mjeru ne izdržavaju u KPZ-u Sarajevo zbog mogućnosti da bi na taj način mogli utjecati na svjedoke i omesti istragu'', kazao je tužilac Dubak.

fa8cf8aacc369a22eb853689752a51c3

Pištolj Sejfoviću dao medicinar?

Advokati osumnjičenih stražara, odnosno medicinskog radnika odmah su se usprotivili prijedlogu tvrdeći da Tužilaštvo nema dokaza da su osumnjičeni počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret te da je jedini njihov grijeh činjenica da su se tog dana našli na poslu. Svi su istakli kako se osobi kao što je Amel Sejfović nije moguće usprotiviti i to ne platiti životom, naročito kada je naoružan.

S druge strane, Tužilaštvo KS na osnovu izjava svjedoka, ističu advokati,  istaklo je u svom prijedlogu kako je Sejfović pištolj pribavio u zatvorskoj ambulanti gdje mu ga je uručio medicinar Igor Miloš.

0aab85ebb9f40c86b3fe880b752f6cd5

Kako se moglo zaključiti iz izlaganja advokata na današnjem ročištu, Sejfović je u društvu Simića tog dana došao u ambulantu prije njegove šetnje u zatvorskom krugu te se veoma kratko zadržao kod medicinara Miloša.

U sljedećem trenutku Simića je Sejfović pitao da li je vrijeme za njegovu šetnju na što je ovaj odgovorio potvrdno, te su se obojica udaljila iz zatvorske ambulante. U iskazima svjedoka Tužilaštvu pak stoji kako su pritvorenici primijetili da je Miloš nervozan te da je hodnikom hodao zajedno sa Sejfovićem i Simićem.

042cb0d07c3d4963764dbdd8bc863e32

Nakon što je izašao iz ambulante, Sejfović je krenuo u šetnju i tada je  najednom posegnuo za pištoljem i i od zatvorskog čuvara Armina Delalića tražio da mu otvori vrata. Ovaj na to nije pristao, a zatim je Sejfović pucao u bravu. Kada nije mogao da otvori vrata, prislonio je pištolj na čelo Simića te od njega tražio da pritisne taster kojima se otvaraju elektronska vrata koja vode u ulicu Jadranska. Ovaj je to pod prisilom i učinio, a Sejfović je pobjegao.

Senad Pizović, advokat osumnjičenog Simića, tvrdi da njegov branjenik nije počinio nikakvo krivično djelo jer bi ono u ovom slučaju podrazumijevalo umišljaj, odnosno činjenicu da je njegov branjenik morao znati da će Sejfović pobjeći te na to pristati.

''Mom branjeniku se na teret stavlja da nije preduzeo određene službene radnje zajedno sa Milošom i Delalićem. To spada u domen disciplinske odgovornosti, a ne osnovane sumnje. Šta je zapravo trebao moj branjenik? Da se suprotstavi naoružanom Sjefoviću koji je već pucao i da pogine pa da to bude savjestan rad u službi?'', istakao je Pizović.

Prema njegovim riječima, ne postoji dokaz da je Miloš u prisustvu Simića dao pištolj Sejfoviću.

8288a86a132923757a16cede9bc858d7

''To su samo paušalne tvrdnje, u ambulanti nema videonadzora niti bilo kakvog dokaza'', istakao je Pizović i zatražio od Vijeća da njegovom branjeniku ne određuje pritvor tvrdeći da su u odnosu na njega sasvim dovoljne i mjere zabrane. Pipović je istakao da osumnjičena trojka nema krivičnih djela iza sebe, da su primjerni radnici te da bi ih boravak u pritvoru sa zatvorenicima zapravo uništio.

Advokat Ahmed Fejzić koji zastupa Delalića pridružio se navodima svog kolege naglasivši da njegov branjenik nije pristao na zahtjev Sejfovića da mu otvori kapiju te je pobjegao da pozove pomoć nakon čega je Sejfović pucao u bravu.

Disciplinska odgovornost

''Nema ovdje krivičnog djela, možda samo disciplinske odgovornosti. Pa Tužilaštvo smatra da su naši klijenti trebali trčati na pištolj. I ja predlažem da odbijete prijedlog za pritvaranje mog branjenika i da mu eventualno odredite mjere zabrane koje su ovom slučaju sasvim dovoljne i u skladu sa pravodsunom praksom'', kazao je Fejzić.

Da se njegov branjenik pusti na slobodu tražio je i Nedžad Mehović, advokat Miloša.

''Moj branjenik je medicinski radnik, osoba koja brine o zdravlju zatvorenika. Tog dana je Sejfović došao kod njega prošetao po ambulanti i onda je mom branjeniku stigao prijedlog za pritvor. Paušalne tvrdnje da mu je on dao pištolj su smješne. Nema razloga da bilo šta kažem'', kazao je Mehović.

"Miloš bio nervozan"

U iskazima svjedoka Tužilaštvu pak stoji kako su pritvorenici primijetili da je Miloš tog dana bio vidno nervozan kao i da se Sjefović obično mnogo duže zadržavao kod njega.

''Bio sam nervozan, to je normalno. To je rekla osoba koja je od mene tražila terapiju nakon svega što se dogodilo. Kada je u pitanju moja šetnja hodnikom sa osumnjičenim, išao sam do aparata za kafu, a ne sa njim'', kazao je sam Miloš na samom kraju ročišta te je istakao kako se Sejfović kod njega nikada nije zadržavao duže od pola sata.

Odluka o pritvaranju ove trojke trebala bi biti donesena danas, do kraja dana.

(Bporta.ba /SB)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

DETALJI BJEKSTVA IZ SARAJEVSKOG ZATVORA: Sejfović čuvaru Simiću stavio pištolj na čelo | Bportal
golden bahisdavetiyebursa halı yıkamaexpansion jointstektaş yüzüklogo tasarımfethiye yamaç paraşütüşehirler arası nakliyatantalya halı yıkamaankara evden eve nakliyatantalya temizlik şirketleriantalya temizlik şirketleri
evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat maltepe evden eve nakliyat sarıyer evden eve nakliyat beykoz evden eve nakliyat tuzla evden eve nakliyat uskudar evden eve nakliyat çekmeköy evden eve nakliyat ataşehir evden eve nakliyat beylikdüzü evden eve nakliyat göktürk evden eve nakliyat şişli evden eve nakliyat pendik evden eve nakliyat beşiktaş evden eve nakliyat kağıthane evden eve nakliyat şişli evden eve nakliyat pendik evden eve nakliyat ataköy evden eve nakliyat üsküdar evden eve nakliyat beykoz evden eve nakliyat göktürk evden eve nakliyat kadiköy evden eve nakliyat sarıyer evden eve nakliyat silivri evden eve nakliyat şile evden eve nakliyat bostancı evden eve nakliyat maltepe evden eve nakliyat şişli evden eve nakliyat sarıyer evden eve nakliyat ataşehir evden eve nakliyat maltepe evden eve nakliyat beylikdüzü evden eve nakliyat şişli evden eve nakliyat beykoz evden eve nakliyat bahçeşehir evden eve nakliyat halkalı evden eve nakliyat bakırköy evden eve nakliyat büyükçekmece evden eve nakliyat maltepe evden eve nakliyat göztepe evden eve nakliyat pendik evden eve nakliyat tuzla evden eve nakliyat üsküdar evden eve nakliyat maslak evden eve nakliyat kadıköy evden eve nakliyat ataköy evden eve nakliyat yeşilköy evden eve nakliyat çekmeköy evden eve nakliyat başakşehir evden eve nakliyat beşiktaş evden eve nakliyat kurtköy evden eve nakliyat
hack forum forum hack warez forum k2 shell recovery shell sadrazam shell wso shell danger shell webroot shell hacklink satışı hacklink instagram takipci kasma su kaçağı bulma su kaçagı bulma su kaçağı tespiti su kaçagı tespiti petek temizleme beyaz eşya hizmeti beyaz eşya servis beyaz esya servisi yetkili servis beyaz eşya servisi beyaz eşya hizmeti Sefaköy Bosch Servisi Sefaköy Arçelik Servisi Sefaköy beko Servisi Sefaköy vestel Servisi Kadıköy Bosch Servisi Kadıköy Arçelik Servisi kadıköy beko Servisi Esenyurt Bosch Servisi Esenyurt Arçelik Servisi Esenyurt beko Servisi Esenyurt vestel Servisi Sultangazi Bosch Servisi Sultangazi Arçelik Servisi Sultangazit beko Servisi Sultangazi vestel Servisi üsküdar Bosch Servisi üsküdar Arçelik Servisi üsküdar beko Servisi üsküdar vestel Servisi Pendik Bosch Servisi Pendik Arçelik Servisi Pendik beko Servisi Pendik vestel Servisi Küçükçekmece Bosch Servisi Küçükçekmece Arçelik Servisi Küçükçekmece beko Servisi Küçükçekmece vestel Servisi Bağcılar Bosch Servisi Bağcılar Arçelik Servisi Bağcılar beko Servisi Bağcılar vestel Servisi sarıyer evden eve nakliyat pendik evden eve nakliyat beşiktaş evden eve nakliyat üsküdar evden eve nakliyat göktürk evden eve nakliyat sarıyer evden eve nakliyat Yeşilpınar evden eve nakliyat Küçükköy evden eve nakliyat Alibeyköy evden eve nakliyat Ümraniye evden eve nakliyat Zeytinburnu evden eve nakliyat Fatih evden eve nakliyat Eyüp evden eve nakliyat Esenyurt evden eve nakliyat Bebek evden eve nakliyat Bayrampaşa evden eve nakliyat Başakşehir evden eve nakliyat Topkapı evden eve nakliyat
şişli evden eve nakliyat üsküdar evden eve nakliyat beykoz evden eve nakliyat çekmeköy evden eve nakliyat kadıköy evden eve nakliyat kartal evden eve nakliyat evden eve nakliyat ofis taşıma Kartal evden eve nakliyat Beykoz evden eve nakliyat evden eve nakliyat Kars Evden Eve Nakliyat Pendik Evden Eve Nakliyat Tuzla Evden Eve Nakliyat Üsküdar Evden Eve Nakliyat Kemerburgaz Evden Eve Nakliyat Göktürk Evden Eve Nakliyat Beykoz Evden Eve Nakliyat Ataşehir Evden Eve Nakliyat Kartal Evden Eve Nakliyat Çekmeköy Evden Eve Nakliyat Şişli Evden Eve Nakliyat Bahçeşehir Evden Eve Nakliyat Başakşehir Evden Eve Nakliyat Kadıköy Evden Eve Nakliyat Sarıyer Evden Eve Nakliyat Sarıyer Evden Eve Nakliyat Uluslararası Evden Eve Nakliyat Evden Eve Nakliyat Evden Eve Nakliyat Evden Eve Nakliyat Evden Eve Nakliyat Evden Eve Nakliyat Evden Eve Nakliyat Evden Eve Nakliyat Evden Eve Nakliyat Evden Eve Nakliyat Evden Eve Nakliyat ofis taşıma
büyü bozma
Sariyer yetkili servisi Beşiktaş yetkili servisi Beşiktaş yetkili servisi beykoz yetkili servisi üsküdar yetkili servisi üsküdar yetkili servisi üsküdar servisi kadıköy servisi kadıköy yetkili servisi Sariyer yetkili servisi Beşiktaş yetkili servisi Beşiktaş yetkili servisi beykoz yetkili servisi üsküdar yetkili servisi üsküdar yetkili servisi üsküdar servisi kadıköy servisi kadıköy yetkili servisi Sariyer yetkili servisi Beşiktaş yetkili servisi Beşiktaş yetkili servisi beykoz yetkili servisi üsküdar yetkili servisi üsküdar yetkili servisi üsküdar servisi kadıköy servisi kadıköy yetkili servisi
?>