BiH Vijesti

FOTO Crnokošuljaški marš u Stocu na dan kada civilizovani svijet obilježava invaziju u Normandiji

U Stocu je danas obilježena 27. godišnjica osnivanja jedinice HVO za posebne namjene “Ludvig Pavlović”. Načelnik općine Stjepan Bošković, tom prilikom ugostio je predstavnike jedinice, udruženja proistakla iz HVO-a, gradonačelnike i načelnike iz susjednih gradova i općina, te predstavnike Hrvatskog narodnog sabora.

Nakon svečanog prijema u općini Stolac, delegacija Hrvatskog narodnog sabora koju je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović, odala je poštu poginulim i preminulim pripadnicima jedinice, položivši vijenac i svijeću kod križa u centru grada. Vijence kod spomen križa položili su i predstavnici PPN Ludvig Pavlović, predstavnici brojnijh udruženja, kao i predstavnici OS BiH. Nakon polaganja, stolački župnik don Rajko Marković predvodio je molitvu.

Proslava 27. godišnjice kojoj je općina Stolac ove godine domaćin, nastavljena je mimohodom od križa do stolačke crkve. Župnik Rajko Marković predvodio je misno slavlje. Vrijedi spomenuti da su pripadnici jedinice na obilježavanje došli u crnim majicama sa grbom takozvane Herceg-Bosne.

(Bportal.ba/Oslobođenje)

Podijeli na društvene mreže!