Fudbal Sport Sport

FIFA odbila žalbu Chelseaja na jednogodišnju zabranu transfera

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) je odbila žalbu londonskog Chelseaja na jednogodišnju zabranu transfera zbog kršenja pravila o transferu mladih igrača, prenosi Anadolu Agency (AA).

FIFA je saopštila da je Komisija za žalbe potvrdila izrečenu zabranu, s tim da je dozvolila Chelseaju da dovodi igrače do 16 godina starosti iz Velike Britanije.

Tako će zabrana transfera ostati na snazi do januara 2020. godine, a londonski klub na ovu odluku ima pravo žalbe pred Arbitražnim sudom za sport (CAS). Uz to Chelsea od CAS-a može zatražiti privremeno zamrzavanje tokom žalbenog postupka. To bi “plavcima“ omogućilo da registruju sve igrače dovedene u prelaznom roku koji u Engleskoj počinje 11. juna, navode britanski mediji.

Na snazi je ostala i novčana kazna od 535.000 eura. I Fudbalski savez Engleske (FA) je kažnjen sa 450.000 eura uz instrukciju da mora riješiti situaciju u pogledu međunarodnih transfera i registracije maloljetnih igrača.

FIFA je Chelsea proglasila krivim za 29 slučajeva kršenja pravila o transferima koja štite maloljetne igrače od trgovine ljudima.

Podijeli na društvene mreže!