BiH Vijesti Vijesti

Eric Nelson odao počast žrtvama genocida u Srebrenici: Nikada ne zaboraviti

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric George Nelsonodao je počast žrtvama genocida u Srebrenici i sastao se sa preživjelim žrtvama sa kojima je razgovarao o situaciji u Srebrenici.

US Embassy Sarajevo

@USEmbassySJJ

Deeply moved by the suffering the memorial at Potočari represents and honored to pay my respects to the victims of the Srebrenica genocide. This painful history will never, and must never, be forgotten.

29 people are talking about this

Američki ambasador prenio je da su SAD potpuno privržene traženju pravde i mira za sve.

Kako je Ambasada SAD u BiH navela na svom Twitter nalogu, Eric George Nelson je rekao da genocid u Srebrenici nikada ne smije biti zaboravljen i da je riječ o vrlo bolnoj prošlosti.

US Embassy Sarajevo

@USEmbassySJJ

At the meeting with Srebrenica mothers, Ambassador Nelson shared his sympathy with the families of the victims of the Srebrenica genocide and reaffirmed the U.S. commitment to seeking justice for the victims and peace and reconciliation for all.

See US Embassy Sarajevo's other Tweets

“Duboko sam povrijeđen sa količinom patnje koju je moguće vidjeti ovdje u Potočarima i zato sam došao odati počast žrtvama genocida u Srebrenici”, rekao je američki ambasador u Bosni i Hercegovini.

(Bportal / Radiosarajevo.ba)

 

Podijeli na društvene mreže!