Regija i Svijet Regija i Svijet Svijet Svijet

Erdogan: Turska stoji na svojim nogama i nikome neće padati na koljena

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako Turska stoji na svojim nogama, te kako njegova zemlja nikome neće padati na koljena, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je danas u Ankari govorio na sastanku sa predstavnicima Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a tom prilikom se osvrnuo i na aktuelna dešavanja. U fokusu Erdoganovog obraćanja bile su i aktuelne manipulacije oko stanju u turskoj ekonomiji.

Kako je rekao, kretanja u vezi sa kursom turske lire (TL) ne mogu se objasniti samo ekonomskim razlozima.

-Kad ovo kažem ni na koji način ne želim bježati od odgovornosti, mi samo radimo procjenu aktuelne situacije. Izjave onih koji se nalaze u karakteru ove krize jasno pokazuju da je problem eskalirao na temelju različitih razloga i motiva – poručio je Erdogan, te dodao:

“Nikada ne smijemo zaboraviti jednu činjenicu, a to je da svaka kriza sa sobom donosi i mnoge mogućnosti.”

Erdogan je također naglasio kakao vjeruje da turski privatni sektor ima vještinu da aktuelnu krizu pretvori u priliku.

-Kroz svoja rješenja i svoje programe, mi ćemo našu zemlju dovesti do zacrtanog cilja. Turska je zemlja koja stoji na svojim nogama i nikome neće padati na koljena – rekao je Erdogan.

Erdogan je govorio i o borbi protiv terorizma, te poručio kako će Turska odlučno nastaviti borbu na tom planu.

-Uništit ćemo sve teroriste i u Kandilu i u Sancaru. Oni će bježati, a mi ćemo ih goniti. Nikada neće imati snagu da naruše mir i blagostanje ovog naroda – poručio je turski predsjednik Erdogan.

(Bportal/Anadolija)

Podijeli na društvene mreže!